Előfizetői tartalom

Hatalmas csalódás a legnagyobb közép-európai gyógyszercégtől

Portfolio
3%-os árfolyameséssel reagált a horvát gyógyszercég, a Pliva árfolyama Londonban az első háromnegyedév eredményeinek közzétételére. A társaság teljesítménye árbevételi szinten még megfelelt a várakozásoknak, azonban nettó profit szintjén már 40%-os az elmaradás. Az első piaci kommentárok fókuszában elsősorban az éves menedzsment tervszámok fenntarthatósága áll. Ugyan a cégvezetés kiáll korábbi számai mellett, több elemző kilátásba helyezte a negatív felülvizsgálatot.

A Pliva sztori legkritikusabb eleme, hogy túl nagy kitettsége volt a cégnek egy termékkel szemben. A menedzsment folyamatosan azt kommunikálta, hogy a termék szabadalmi kifutására felkészült és új bevezetésekkel kompenzálni tudja majd az árbevétel visszaesést. Ez gyakorlatilag igaznak is bizonyult egyelőre, árbevételi oldalon a várakozásoknak megfelelő teljesítményt nyújt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés