Előfizetői tartalom

Jóval várt alatti hiány a cseh folyó mérlegben

Portfolio
A Cseh Nemzeti Bank által közzétett adatok szerint szeptemberben a cseh folyó fizetési mérleg hiánya 6.26 milliárd koronát tett ki, szemben az elemzői várakozásokban szereplő 9.8 milliárddal, és az augusztusi 18.18 milliárd koronával. Szakértők szerint a vártnál kedvezőbb szeptemberi folyó mérleg hiány adatok mögött a külföldi tulajdonú vállalatok csökkenő mértétkű profitkivitele, illetve a külkereskedelmi mérleg többlete húzódik meg.

A külkereskedelmi mérleg egyenlege 3.2 milliárd koronás többlettel zárt, szemben az augusztusi 2.4 milliárd koronás hiánnyal. A szolgáltatások sorban 1.9 milliárd koronás többlet, a jövedelmeknél 11.6 milliárdos deficit mutatkozott. A pénzügyi mérleg többlete 9.5 milliárd koronára csökkent az előző havi 22.3 milliárd koronával. A nettó külföldi működőtőke-beáramlás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés