Előfizetői tartalom

114 milliárdos többletünk lehet 2005-ben az EU-val szemben

Portfolio
A jövő évben összesen 324.1 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre Magyarország számára, míg a tagállami befizetés mintegy 210 milliárd forintot tesz ki, azaz elvileg 114.1 milliárd forintos plusszal zárhatjuk a jövő évet az unió viszonylatában. Ez természtesen csak akkor következhet így be, ha minden számunkra rendelkezésre álló forrást lehívunk, vagy esetleg túllépjük. A Pénzügyminisztérium illetékese a Világgazdaságnak elmondta, hogy költségvetési oldalról nincs akadálya annak, hogy az előirányzott forrást lekössük.

Ha mindenki jól, vagy akár csak "átlagosan" teljesít - megfelelő minőségű és mennyiségű pályázat érkezik, és a támogatásokat elbíráló hatóságok is megfelelő sebességgel dolgozzák fel a kérelmeket -, akkor 2005-ben jelentősen több pénzt kaphatunk az Európai Unió különböző forrásiból, mint amennyit tagállami hozzájárulásként oda be kell fizetnünk. Ezt jósolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés