Előfizetői tartalom

Várt feletti ipari termelésbővülés és kapacitáskihasználtság az USA-ban

Portfolio
Az ipari termelés üteme 0.7%-kal emelkedett októberben a délután közzétett adatok szerint az Egyesült Államokban, míg a kapacitáskihasználtsági ráta 77.7%-ra nőtt. Az adatok meghaladják az elemzői várakozásokban szereplő 0.4%-os, illetve 77.4%-os konszenzusértékeket. Az ipari termelés szeptemberben mindössze 0.1%-kal nőtt, míg a kihasznált kapacitások aránya 77.2%-on állt egy hónappal ezelőtt.

A FED kimutatásai szerint a vártnál nagyobb ipari termelésbővülés a szeptemberi lemaradás egyfajta "pótlásának" köszönhető. Az akkori 0.1%-os bővülésben jelentős szerepe volt a számos délkeleti államban hatalmas károkat okozó hurrikánoknak, melyek megszűntével a gazdasági folyamatok "helyreállhattak". A szerteágazó hatásokat azonban nehéz megbecsülni - áll a FED jelentésében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés