Előfizetői tartalom

Csak optikára jók

Portfolio
Az elmúlt 1.5 év legnagyobb esését az amerikai részvénypiacon az internetes cégek mellett a távközlési felszerelésgyártók, különösen az optikai berendezéseket előállító cégek tudták felmutatni, kapitalizációjuk 100 milliárdos nagyságrendűről tizedére csökkent. Ennek ellenére a szektor társaságai még mindig a befektetői érdeklődés középpontjában vannak, az iparág gyengélkedése ellenére az érintett cégek minden rezdülésére figyel a piac, sőt sok papír (Ciena, Nortel, Cisco) a magyar befektetők körében is közkedvelt. A szektor vállalataira a volatilis kereskedés mellett, az élénk kereskedési kedv jellemző, piacukat erőteljesen befolyásolják a sokszor meglepő hírek, könnyen lehet rajtuk sok pénzt keresni, illetve veszteni.

Az optikai távközlési berendezések piaca egy elég jelentős szegmenst képvisel a távközlési felszerelésgyártáson belül, piacuk meghaladta a 30 milliárd dollárt. A piac fő szereplői között találhatjuk a Cisco-t is, amelynek bár nem ez a fő profilja, de így is fontos iparági résztvevő. A piacot a Nortel uralja, de jelen van még a Lucent, a Ciena, a Siebel és a francia Alcatel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés