Előfizetői tartalom

Erdei Tamás: adócsökkentéssel a recesszió ellen

Portfolio
Erdei Tamás, a bankszövetség elnöke szerint a globális lassulás jelentősen érinti a hazánkhoz hasonló kis nyitott gazdaságokat. Bár a hatásokat tompítani lehet, teljesen kiszűrni nem. A lassulás a pénzügyi és ezen belül a bankszektort is jelentősen érinti. A kormányzatnak ebben a helyzetben támogatni kellene a megtakarításokat, a gazdasági élénkítés kívánatos módja az adócsökkentés lenne. (Erdei Tamással a Figyelő készített interjút.)

Erdei szerint a hazai gazdaság lassulása elsősorban két módon hat a bankrendszerre: egyrészt csökken a kihelyezett hitelek volumennövekedése, másrészt megnövekednek a kockázatok is, melyek fokozzák a bankok tartalékképzési kényszerét. Az elnök szerint ezek a hatások 2001-ben még nem érződnek majd a banki mérlegeken. A hazai tőkepiac fejlődésének magakadását Erdei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés