Előfizetői tartalom

Régi szép időket idéz a BÉT mai napja

Portfolio
Mozgalmas napot tudhatunk a hátunk mögött, a BÉT rég nem látott lendületet vett, a forgalom csaknem 12 mrd Ft-os volt, az index pedig annak ellenére, hogy mind az európai, mind az amerikai indexek csökkentek, 2.2%-kal növelte érétkét. A pesti tőzsde barométere végül 7,575 ponton zárta a napot, a növekedés oroszlánrésze a Matáv és a MOL rallyjának volt köszönhető.

A tegnapi erősödést folytatta ma a Matáv, a távközlési részvények ma újra áttörték az 1,000 Ft-os szintet, amire legutoljára tavaly májusban volt példa. A cég forgalma 4.5 mrd Ft volt, a növekedés a BUX 162 pontos emelkedéséből 64 pontot okozott. Szintén optimisták voltak a MOL befektetői is, az olajipari vállalat értéke ugyanis 3.6%-ot ment fel, így ismét 5,300 Ft-ig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés