Előfizetői tartalom

Az amerikai makroadat hatása

Portfolio
Tovább növekedett a japán börze indexe, a Nikkei 225, az erősödés azonban nem volt túl nagy, mindössze 0.1%-kal emelkedett az index, ami így 10,588 ponton fejezte be a napot. Szintén tovább menetelt a Topix index, mely 0.7%-kal áll magasabban, így értéke 1,014 pont. Nem volt azonban ekkora optimizmus a többi fontosabb távol-keleti tőzsdén, hiszen a hong-kong-i Hang Seng 1.7, a koreai Kospi pedig 0.3%-kal csökkent a kereskedés végére.

Japánban a növekedés fő mozgatórugói az autógyártók voltak, mivel a japán exportőrök legnagyobb piaca az Egyesült Államok, ahol tegnap jóval a várakozások feletti lett a tartós eszközök rendelésállományának növekedése. Az árbevételének 70%-át külföldön realizáló Canon 3.3%-ot emelkedett, az autógyártók közül pedig a Toyota emelhető ki, mely 1%-kal áll magasabban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés