Előfizetői tartalom

Megemelt ellenséges ajánlat

Portfolio
Az idei év eddigi legnagyobb ellenséges felvásárlási ajánlatát megemelte az ajánlattevő. Igaz más választása nem volt, hiszen a tőzsdei ár időközben több mint 10%-kal az ajánlati ár fölé ment, így jelentős ösztönzést nem érezhettek a részvényesek papírjaik felajánlására. Mint ismeretes a védelmi ipar egyik meghatározó szereplője a Northrop tett 47 dolláron ajánlatot a TRW részvényesek számára, melyet az igazgatóság elutasításra javasolt. A gépipari részvények fellendülésével időközben a tőzsdei árfolyam az ajánlati ár fölé emelkedett.

A Nortrop eredeti 6 mrd dolláros (47 USD/részvény) ajánlatával saját védelmi iparági tevékenységét akarta erősíteni. Egy sikeres ajánlat esetén az autóipari alkatrészeket gyártó divíziót a TRW-nél vagy kiszervezné vagy eladná. A Northrop menedzsment vasárnap este jelentette be, hogy 47 USD-ről 53 USD-re emeli ajánlatát hivatkozva arra, hogy az elmúlt hónapokban a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés