Előfizetői tartalom

UBS: indokolatlanul pesszimisták a befektetők

Portfolio
Edward Kerschner, a UBS globális befektetési stratégája a vállalati beruházások várható alakulása és a piac jelenlegi árazottsága közötti összefüggést vizsgálta. Tanulmányában a szakértő megállapította, hogy a beruházásokra vonatkozó várakozások indokolatlanul pesszimisták, melynek következtében a globális részvénypiacok mintegy 17%-kal a reális értékük alatt vannak árazva pillanatnyilag.

Kerschner szerint a piacok jelenlegi árazása közvetetten azt tartalmazza, hogy a vállalati beruházások szintje további 5-10% között fog visszaesni 2003 végéig. Ezzel szemben a UBS elemzői gárdájának meggyőződése, hogy a reálisan várható 2%-os globális fogyasztás emelkedése stagnáló vállalati beruházási szintet fog eredményezni. Ennek megfelelően a várakozásokat feltehetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés