Előfizetői tartalom

50 bp-tal csökkentett a lengyel jegybank

Portfolio
50 bp-tal csökkentette irányadó kamatait a lengyel jegybank. A kamatcsökkentés ténye meglepetésként hatott a piacokra. A 28 napos repokamat 9 %-ra, a lombardkamat 12 %-ra, a leszámítolási ráta 10.5 %-ra, a betéti kamat pedig 6 %-ra mérséklődött. Az eddigiektől eltérően az értekezleten részt vett Marek Belka pénzügyminiszter is.

A kamatcsökkentést elemzők utólagos indoklása szerint a kedvező áprilisi inflációs adatok tették lehetővé. A pénzromlás üteme a posztkommunista időszak legalacsonyabb szintjére, 3%-ra csökkent. A májusi ráta várhatóan ennél is alacsonyabb lesz, és nem kizárt, hogy az euró-zónaában mért érték alá csökken. A piac a kamatvágást későbbre várta, ugyanakkor a kötvényárfolyamokba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés