Előfizetői tartalom

IMF vélemény a magyar gazdaságról: fiskális szigorítás kell

Portfolio
Elkészült az IMF legújabb magyar országértékelése. Az IMF elismeréssel szól a magyar gazdaság teljesítményérõl, ugyanakkor hiányosságokat is említ. A pozitívumok között említhetõ a gazdaságpolitikai vezetés rátermettsége, a negatív külsõ impulzusoknak való sikeres ellenállás, míg a negatívumok között az ellazult fiskális helyzetet, a strukturális reformok késlekedését említi a nemzetközi szervezet. Az utóbbiak közül minél hamarabb meg kell történnie az egészségügy és a nyugdíjrendszer átalakításának.

Az IMF szerint a magyar gazdaság jól ellenállt a külsõ környezet oldaláról jelentkezõ negatív hatásoknak. A növekedés a 2000-es 5.2%-ról 2001-ben 3.8%-ra lassult, ugyanakkor így is jóval meghaladta a fõbb exportpiacok növekedési ütemét. Ebben nagy szerepe volt az erõsödõ lakossági keresletnek és az anticiklikus költségvetés politikának. Az IMF a költségvetés oldaláról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés