Előfizetői tartalom

FT: lemondott a CEO, óriási veszteség, csődbe megy a Mobilcom

Portfolio
Tegnap tartotta igazgatósági ülését a France Telecom, amelyet a piac már feszült figyelemmel várt. A 4 óra hosszúsági meeting után Michel Bon, a cég első számú vezetője lemondott, s a társaság úgy határozott, hogy megszűnteti a német Mobilcom finanszírozását, amely valószínűleg a német cég csődjéhez vezet. Az igazgatósági ülés után a cég közzétette első féléves eredményét, a veszteség 12.2 milliárd euró lett.

Bon Voyage. Az igazgatósági ülésen végül is bekövetkezett, amire mindenki számított, lemondott Michel Bon a cég első számú vezetője, ezzel a BT, a KPN, a Deutsche Telekom után a France Telecomnál is távoznia kell az adóssághegyeket felhalmozó vezetőnek. A távozás nem azonnali, az új vezető érkezéséig Bon ideiglenesen ellátja korábbi feladatait. Bonnak az elhibázott stratégia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés