Előfizetői tartalom

Profit warning, részvényösszevonás, 20 éves mélyponton az árfolyam

Portfolio
Továbbra sem múlnak el a sötét fellegek a távközlési felszerelés gyártók feje fölül, lassan már az iparág összes szereplője profit warningolt, s a kilátások egyáltalán nem lettek jobbak. A tegnapi soros warningoló cég a Nortel volt, a kanadai óriás árbevételi prognózisa csökkentése mellett részvényösszevonást is bejelentett, mivel a részvények 30 napos mozgóátlaga 1 dollár alá esett.

A gyenge második negyedév után közzétett visszafogott prognózis után (akkor a cég az árbevétel 10%-os visszaesésére számított a 2. negyedévhez képest), a társaság az árbevétel 15%-os csökkenésére számít, amely egyik negyedévről a másik negyedévre igen jelentős változás, bár az iparág aktuális folyamatai között teljesen megszokottnak számít. A cég pro forma egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés