Előfizetői tartalom

Végzetes hiba után távozik a főfelügyelő

Portfolio
Hosszas külső kritikai kampányt követően, a kongresszus nyomására, Bush elnök kinyilvánított bizalomhiányának következtében tegnap este beadta lemondását Harvey Pitt, a SEC, az amerikai tőkepiac felügyeleti szervének elnöke. A Harvey Pittel szembeni bizalom azt követően szűnt meg pillanatok alatt, hogy a SEC elnöke elhallgatta, hogy az újonnan felállítandó számviteli felügyelő bizottság élére olyan személyt, William Webstert jelölt, aki korábban egy számviteli botrányba keveredett társaság számviteli fegyelméért volt felelős. Az elmúlt egy év amerikai vállalati botrányai után ezt követően nem szükséges nagy fantázia a Pittel szembeni kritikák hevességének elképzeléséhez.

Több hónapja napirenden van az USA-ban a számviteli fegyelem, a számviteli szabályozás egészének megreformálása, hiszen az elmúlt egy évben nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlegi szabályozási és felügyeleti környezet nem biztosít megfelelő védelmet sem a befektetők, sem a hitelezők számára. Ezen törekvés része volt, hogy a SEC-en belül létrejöjjön egy számviteli bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés