Előfizetői tartalom

Karcsúsítással reagál a Lufthansa: érintett az európai légiforgalom

Portfolio
A Lufthansa vezérigazgatója, Jürgen Weber levonta a megfelelő következtetéseket, és számos más óriásvállalathoz hasonlóan további költségcsökkentéseket tervez a lassú konjunktúra és a rossz gazdasági helyzet ellensúlyozására. A repülőtársaság áprilistól további 9 géppel csökkenti flottáját, amely elsődlegesen a Németországon belüli és az európai légiforgalmat érinti.

Weber szerint a jelenlegi helyzetben a repülőtársaságoknak a személyszállításban az üzleti utak, a teherszállításban a megrendelések és a fuvarozott mennyiség csökkenése miatt kell további árbevételmérséklődéssel számolni, így a jövedelmezőség és a profitdinamika szinten tartása csak erőteljes megtakarításokkal és karcsúsítással lehetséges. A domináns német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés