Előfizetői tartalom

EGIS: gyógyulóban - folytatódhat a deramciclane projekt

Portfolio
Az értékesítési pozíciók javulásának köszönhetően határozottan kedvezőbb teljesítményről számolt be az Egis mint az előző negyedévben (feltehetően csak a belföldi bevétel marad el egyes elemzők várakozásától; a cég piaci részesedése 6.6%-ra csökkent). A teljesítmény javulás elsősorban üzemi profit soron jelentkezett, ahol a társaság a várakozásoknál 10%-kal magasabb eredményt produkált annak ellenére, hogy az egyéb bevételek és ráfordítások egyenlege erősen negatív elmozdulást mutat. A pénzügyi tételek szerepe a profit alakításában tovább csökkent, s feltehetően ez magyarázza a várakozásoktól 10%-kal elmaradó adózott eredményt. A deramciclane kutatások februárban bejelentett sikertelenségét követően a külföldi befektetők 7.3%-nyi pakettet értékesítettek (március 31-ig). Kiemelten fontos ugyanakkor, hogy a gyorsjelentés szerint az Egis és az Orion még mindig vizsgálja a molekula hasznosítására vonatkozó lehetőségeket; döntés június végéig születik meg.

Értékesítés. A gyorsjelentés egyik kulcskérdése az volt, hogy a 2002 utolsó negyedévében bekövetkezett kereskedelmi politika váltás (melynek következtében az Egis most már csak nagykereskedőket szolgál ki) negatív hatása ténylegesen megszűnik-e? Az orosz export alakulását tekintve úgy tűnik, hogy helyreállt a régi rend, hiszen 5.2 m USD-ről 9 m USD-re emelkedett a kivitel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés