Előfizetői tartalom

London, Bécs, Budapest: szakértők az MNB/PM-mel szembeni bizalomról

Portfolio
Az első, emelkedést eredményező pozitív reakciók után olyan vélemények is megjelentek a piacon, hogy a forint múlt heti sáveltolása megrendítette a bizalmat az MNB-ben és a PM-ben, s ennek köszönhetők a pénteken és a mai napon is tapasztalható részvényeladások a BÉT-en. A piaci megítélés feltérképezésére egy londoni, egy bécsi és egy budapesti szakértőt kérdeztünk arról, hogyan ítéli meg a történtek után a magyar gazdaságirányítással szemben megnyilvánuló befektetői bizalmat.

Horváth István, a Raiffeisen Capital Management (Bécs) Horváth István, a Raiffeisen Capital Management (Bécs) portfólió kezelője szerint a piac ismerte a PM és az MNB politikáját, így bizalmi törést nem okozhat a múlt heti árfolyamdöntés. A szakértő kiemelte, hogy a magyar piacot követők számára már 6-9 hónapja kérdéses volt a külkereskedelemi hiány fenntarthatósága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés