Előfizetői tartalom

László Csaba: a hitelességet erősítheti a gyors ERM-II csatlakozás

Portfolio
A kormány a jegybankkal egyeztetve az év második felében dönt arról, milyen pálya mentén csatlakozik Magyarország az euróövezethez, valamint ezt megelőzően az Európai Unió ERM II-es árfolyamrendszeréhez - írja az MTI egy sajtóbeszélgetésre hivatkozva. A pénzügyminiszter szerint a cél az, hogy a lehető legkorábban, vélhetően már jövő év májusában, júniusában csatlakozzunk az ERM II-höz. László Csaba kiemelte, "az ERM II-höz való gyors csatlakozás a hitelességet is erősítheti".

László Csaba szerint 2007, vagy 2008 lehet az a legkorábbi dátum, amikor az országban a forintot felválthatja az euró. A pénzügyminiszter szerint célszerű lenne akkor belépni az eurózónába, amikor az országhoz legközelebb lévő tagjelöltek, Szlovákia, illetve Szlovénia is bevezeti az európai közös valutát. László Csaba elmondta, az eurózónához való csatlakozás egész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés