Előfizetői tartalom

Mit mondanak az elemzők? - Profitok a BÉT-en

Portfolio
A blue chipek alapvetően pozitív 1. negyedéves gyorsjelentései megtették hatásukat az elemzők körében, a portfolio.hu által megkérdezett 13 piaci szakember optimistábbá vált a 2003-as eredmények alakulása terén. A prognosztizált reálnövekedés még így is alacsony, s a 2003-as optimistább képet kiegyensúlyozza a 2004-es becslések csökkenése. 2003-ban 2.4, 2004-ben 13.1%-os reál EPS növekedésre számítanak az elemzők, akik 2003-ban mind a 4 blue chip esetében az EPS növekedésével kalkulálnak. A piac élén az OTP jár, amely mind eredménydinamikájával (+31%), mind a konszenzusos EPS becslés növekedésével (+7%) kiemelkedik a 4 nagy mezőnyéből. A Richter megítélésének javulása tovább folytatódott, miközben a Mol esetében március óta pesszimistábbak lettek az elemzők. A blue chipek jó teljesítménye mellett azonban nem szabad elfelejtkezni a középmezőnyről, ahol több cégnél kellemetlen trendekkel kell, hogy szembesüljünk.

A korábbi negyedévektől eltérően, a Mol EPS előrejelzése egyre jobban belesimul a piac trendjébe, így a Mol nélkül számolt piaci növekedés egyre kisebb jelentőséget kap. A Mol nélkül számolt piaci statisztika 2003-ban a "normál" adatokkal azonos, 2.4%-os reálnövekedést vetít előre, miközben 2004-ben az EPS reálnövekedése 9.1% -os lehet. Az 1. negyedévben kiváló eredményről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés