Előfizetői tartalom

Jukosz: 10%-os sajátrészvény vásárlás - a lehető legjobbkor

Portfolio
A teljes részvényállomány 10%-ig terjedő visszavásárlására adott megbízást a Jukosz. A társaság mai bejelentésében a megbízást a Sibneft-akvizíció saját részvény fizetéssel történő finanszírozással indokolja a visszavásárlást. A hír hatására 4.5%-ot erősödött a múlt héten letartóztatási botrány miatt közel 10%-ot gyengülő részvény. A visszavásárlás megindításának időzítése tökéletesnek tekinthető.

A 28 mrd USD kapitalizációval rendelkező Jukosz tavasszal jelentette be, hogy a Sibneft felvásárlásával létrehozza a legnagyobb orosz olajtársaságot. A tranzakciót kedvezően fogadta a piac, az év elején még 9.5 USD-n forgó részvény fél év alatt 14.5 USD-re emelkedett. A hideg zuhany múlt héten érkezett, amikor Platon Lebedevet, a Jukosz egyik jelentős tulajdonosát letartóztatták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés