Előfizetői tartalom

Valami megváltozott - miért emelkedik 75%-kal az osztalék?

Portfolio
A 2000 első felében indult tőkepiaci átértékelés egyenes következménye lett, hogy a korábban irrelevánsnak tartott osztalék jövedelem szerepe drasztikusan megnőtt a részvénybefektetések esetében. Erre csak rásegített az amerikai adótörvények változása, mely az osztalékjövedelmek adózását lényegesen enyhítette. A világ hatodik legnagyobb kapitalizációjával rendelkező társasága, a Citigroup bejelentette, hogy 75%-kal megemeli az éves osztalék fizetés mértékét. A pénzügyi csoport döntésében leginkább a mérték a meglepő.

A Citigroup elnöke, Sanford I. Weil a következőképpen kommentálta a döntést: „az osztalék mértékének szignifikáns emelése része azon törekvéseinknek, melyek a tőke részvényesek felé történő újra allokálására és egyben a saját részvény visszavásárlások csökkentésére irányulnak”.Mint ismeretes az osztalék kifizetésének alternatívája a saját részvények vásárlása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés