Előfizetői tartalom

A mezzanine - hogyan optimalizáld vállalatod tőkeszerkezetét?

Portfolio
Az elmúlt két évtizedben a tőkepiaci formák gyors térnyerése a hagyományos pénzpiaci termékek visszaszorulásával és rugalmasabb formát öltő pénzügyi konstrukciók előretörésével járt együtt. A tőzsde mellett mind nagyobb szerepet kapott a vállalatok finanszírozásában a tőkealapú finanszírozás nem nyilvános, de intézményesített formája a kockázati tőke vagy angolszász szakkifejezéssel "private equity". A mezzanine - a reneszánsz építészeti kultúrából a gazdasági életbe átkerült kifejezésként - a saját tőke és a hitel bizonyos tulajdonságait rugalmasan ötvözi, szorosan kötődik a kockázati tőkebefektetésekhez, valamint a fúziós és felvásárlási aktivitáshoz. A kockázati tőke és a mezzanine létjogosultságának, alkalmazási területeinek, nemzetközi és hazai fejlődési tendenciáinak áttekintése önszabályozó mechanizmusok, trendszerű folyamatok felvázolására nyújt lehetőséget, amelyeket a gazdasági/üzleti élet egyetlen szereplője sem hagyhat figyelmen kívül.

A kockázati tőke alapjait fókuszba helyező bevezetőnk után sorozatunk második részében a mezzanine finanszírozás elemeit, az egyes instrumentumok jellemzőit, az elmúlt két évtized megállíthatatlan fejlődési tendenciájának tükrében a piacokra legnagyobb hatást gyakorló szakértői hipotéziseket tekintjük át. A CÉL: OPTIMALIZÁLNI A VÁLLALAT TŐKESZERKEZETÉT. A mezzanine...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés