Előfizetői tartalom

MOL: pályázat a Beopetrol 80%-ára - folytatódó terjeszkedés

Portfolio
A MOL bejelentése szerint a társaság kötelező ajánlatot adott be a szerb olajcég, a Beopetrol 79.53%-os részesedésére kiírt pályázatra. A Beopetrol finomítói kapacitásokkal nem rendelkezik, elsődleges tevékenysége az üzemanyag kis- és nagykereskedelem. A társaság 179 töltőállomással rendelkezik. A MOL jelenlegi közleménye nem említi, hogy a pályázatot a szlovén Petrollal közösen adta volna be.

A legjelentősebb különbség a Slovnaft és az INA tranzakciókkal szemben a Beopetrol esetében, hogy egy tisztán kereskedő társaságról van szó, mely Szerbián belül meghatározó piaci részesedéssel rendelkezik a maga 179 töltőállomásával. A MOL esetében a Beopetrol jelentősége ugyanakkor pont ebben áll, hiszen az alábbi grafikon jól szemlélteti, hogy a meglévő finomítói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés