Előfizetői tartalom

Bokros Lajos kritikái: 2008 nem reális az euró bevezetésére

Portfolio
Bokros Lajos, a Világbank igazgatója, Magyarország egykori pénzügyminisztere Lengyelországban nyilatkozott a közép-kelet-európai országok makrogazdasági, pénzügyi helyzetével kapcsolatban. Bokros a tőle megszokott határozott véleményalkotással kemény kritikákat fogalmazott meg Magyarországgal kapcsolatban és kijelentette, hogy megkérdőjelezhető az euró 2008-as magyarországi bevezetése.

Bokros szerint ma a csatlakozó visegrádi országok közül szerkezeti reformok és makrogazdasági politika szerint Szlovákia áll az élen, míg Magyarország a reformképességet illetően sereghajtó. Hazánkban gyakorlatilag leállt az államháztartási reform, melynek folytatását Bokros elengedhetetlennek nevezte. Bokros véleménye szerint az oktatás és az egészségügy terén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés