Előfizetői tartalom

Jelentős, 614 m eurós külkereskedelmi deficit

Portfolio
614 m eurós deficittel zárt júliusban a külkereskedelmi mérleg - olvasható ki a KSH adataiból. A hiány mintegy 170 m euróval magasabb a tavaly júliusban mértnél. Az export euró értékindexek alapján 0.7%-kal csökkent, míg az import 4.4%-kal emelkedett. Az első hét hónapban a deficit megközelítette a 3 mrd eurót, tavaly ugyanekkor a hiány csak 1.75 mrd euró volt.

A júliusi havi forgalmi adatokban kismértékű változás jelei tapasztalhatók. A behozatal növekedési üteme a hetedik hónapban is meghaladta a kivitelét, a forgalom két iránya között mért ütemkülönbség azonban - elsősorban az exportunk július havi 6%-os élénkülésének betudhatóan - 5 százalékpontra csökkent a második negyedévben számított 9 százalékpontról. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés