Előfizetői tartalom

MOL-PKN összefogás az OMV nélkül (2.)

Portfolio
A Mol és a PKN is megküldte a lengyel kincstárügyi minisztériumnak azt a koncepciót, mely egy közép-európai olajkonszern létrehozását célozza meg. Az OMV egyelőre nem része a tervezett konszernnek és nem is folynak tárgyalások a csatlakozásáról - tudósított az MTI a kincstárügyi miniszter sajtótájékoztatója alapján. A MOL egyelőre nem tett közzé hivatalos tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

A miniszteri tájékoztató az alábbi fontos momentumokat tartalmazta: 1., a PKN felügyelő bizottsága szeptember végén elfogadta a konszern felállítására vonatkozó koncepciót 2., a konszern nem részvénycserével, hanem részvények eladása révén jönne létre (?) 3., a konszern kereteit célszerű május 1., az EU-csatlakozás előtt lefektetni, mivel az EU erősen korlátozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés