Előfizetői tartalom

NABI: közös fejlesztésben a hazai utakra

Portfolio
Egy hazai konzorcium kísérletet tesz arra, ami a világon még senkinek nem sikerült; hibrid, elektromos-dízel meghajtású busz előállítása, mely kereskedelmi szinten is életképes. A konzorcium tagjai NABI, Ganz Transelektro és Inter-tanker. Érsek Ákos, a NABI társasági igazgatójának elmondása szerint a jelen projektben a NABI fejlesztési munkája meglehetősen limitált, az Excel alacsony padlós buszba illesztik majd be az új meghajtást a fejlesztők által megadott specifikáció alapján. A jármű megközelítően 4 év múlva kerülhet kereskedelmi forgalomba.

A NABI a buszgyártásban szerzet tapasztalatát adja, az Excel konstrukcióval, a Ganz Transelektro az elektromos hajtásláncot, míg az Inter-tanker feladata az elektromos energia tárolása, mely a legnagyobb kihívás a projekt során. A mai napig egyetlen hibrid meghajtású, nagy tömegben értékesített jármű létezik csupán; a Toyota Prius személygépkocsi. Kereskedelmi célra használt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés