Előfizetői tartalom

2.5%-kal süllyedt a BUX - Richter- és Nabi-zuhanás

Portfolio
Jelentős gyengüléssel indult a hét a Budapesti Értéktőzsdén, a kedvezőtlen nemzetközi hangulatot már jelezte az amerikai börzék gyengélkedése a múlt héten, a csütörtöki japán és a mai orosz zuhanás pedig megerősítette a befektetőket, hogy a vételeket érdemes későbbre halasztani. A 2.5%-os süllyedés ellenére pánikhangulatról nem beszélhetünk, a parkett összforgalma 4.4 mrd Ft.

A nap vesztesei a számottevő orosz piaci érdekeltséggel rendelkező társaságok. Ugyan a MOL Jukosszal meglévő kapcsolatai kereskedelmi jellegűek, így a cég vezetését ért támadás elvileg nem befolyásolja az olajszállításokat és a közös vállalat kitermelését, az olajpapírok mégis 2.8%-kal 6,640 Ft-ig estek. Információink szerint november 3-án elemzői konferenciát tart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés