Előfizetői tartalom

MOL-PKN fúzió: az első piaci vélemény (Cashline)

Portfolio
Tekintettel arra, hogy a MOL egyelőre semmilyen nyilatkozatot nem tett a lengyel tárgyalásokkal kapcsolatban, a hazai fronton egészen a mai napig elemzői/befektetői oldalról is teljes csend honolt. Míró József,a Cashline elemzője a Portfolio.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy bár a tárgyalásokról nem áll rendelkezésre semmilyen információ, sejthető; a két fél közel kerülhetett egy megállapodáshoz, a szándéknyilatkozat aláírásához. Ezen szándéknyilatkozat azonban a sokkal inkább a racionalitáshoz közelebbi lehet - ha a MOL korábbi tranzakcióiból indulunk ki - mint az a lengyel hivatalos megnyilvánulásokból kiderül.

Miért a MOL és miért nem az OMV?. Talán még több olvasónk is emlékszik rá, hogy 2001-ben az OMV és a PKN felső vezetése igen komoly egyetértést mutatott egy kereszt tulajdonláson alapuló szövetség kialakításában. Ebből adódóan természetszerűen merül fel a kérdés, hogy most miért a MOL-lal kíván szövetségre lépni a PKN. A válasz az elmúlt két év változásaiban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés