Előfizetői tartalom

Emelte növekedési és inflációs előrejelzését az EKB

Portfolio
Mai jelentésében emelte jövő évi gazdasági növekedésre és inflációra várakozását az Európai Központi Bank, az euró-zóna monetáris politikájának irányítói a szeptemberben közölt 1.6% helyett immár 1.8%-os átlagos éves árszínvonal-emelkedést valószínűsítenek, miközben a gazdaság bővülése a korábban vélt 1.5% helyett 1.6%-os lehet.

A jelentés - amely a jelenleginél valamelyest erősebb dollárral (1.17 dollár/eurós átlag árfolyammal) és alacsonyabb olajárral (24.5 dollár/hordó 2005-ben) számolt - a javuló makrogazdasági indikátorokon és az ezzel együtt járó befektetői bizalom kedvező irányú változásán alapul. A befektetők többsége arra számít, hogy az EKB nem nyúl az irányadó kamatszinthez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés