Előfizetői tartalom

Linamar: drámai fordulat

Portfolio
Furár György pénzügyi igazgató kéthéttel ezelőtti nyilatkozata után már sejteni lehetett, hogy nem túl fényes a Linamar gazdálkodási helyzete. Az összkép azonban még rosszabb mint azt sejteni lehetett. Az árbevétel egy negyedév alatt 1.1 mrd Ft-tal esett viszza a kisebb rendelési volumen hatására. Az éppen csak kirajzolódó profit növekedési trend megtört, s 2004-re sem lehet túl sok biztató tényezővel számolni a visszafogott rendelési tételek miatt. A részvény alacsony likviditása miatt lassú árfolyam lemorzsolódásra számítunk.

Az alábbi ábránkon meglehetősen szembetűnő a fordulat, mely a belső teljesítményben bekövetkezett. A csökkenő termelési volument nem lehetett költség oldalon kigazdálkodni, így üzemi szinten is veszteségessé vált a társaság.A pénzügyi soron az euró hitelek időszak végi átértékeléséből adódó veszteség miatt keletkezett veszteség. Mint korábban elhangzott a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés