Előfizetői tartalom

Idézetek az Alkotmánybíróság tételes indoklásából

Portfolio
Átböngésztük az Alkotmánybírósági határozat tételes, 27 oldalas szövegét. Nem egy kis esti mese (elalvás előtt nem is javasolt). Az alábbiakban szó szerinti idézeteket emeltünk ki néhány, részünkről önkényesen kiemelt pontról: Az árintézkedés ártörvény által megkövetelt feltételei nem álltak fent. A kormány által elfogadott szabályozás alkotmányellenes, mert nem minden piaci szereplőt egyformán érint. A gyártók által követelt veszteség megtérítésnek nincs jogalapja, a veszteség és nyereség keletkezésének forrása ugyanis nem csak az ár.

Az alábbiak értelmezéséhez: Ártv - Ártörvény R.4. - 2004 április 1-én életbe lépett, 15%-os árcsökkentést tartalmazó rendelet R.2. - 2003 szeptember 1-én életbe lépett árszabályozásra vonatkozó rendelet Miért törvényellenes az árbeavatkozás: "Az Ártv. 19. §-ának az alkotmányos követelmények szerint értelmezett tartalma alapján alkalmazható kormányzati beavatkozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés