Előfizetői tartalom

A PM véleménye a konvergencia-programról

Portfolio
Amint tegnap már jeleztük: az EU gazdasági- és pénzügyminisztereinek tanácsa az ECOFIN július 5-én dönt a tagállamok által benyújtott konvergencia-programokról, és elképzelhető, hogy nem találja kellően megalapozottnak, illetve elégségesnek a benne megfogalmazott célkitűzéseket. A Pénzügyminisztérium véleménye szerint nem valószínű, hogy a testület erőltetett módon gyorsítani kívánja az államháztartási hiány csökkentését - áll a Pénzügyminisztérium közleményében.

A minisztérium tájékoztatása szerint az eddigi megbeszéléseken kitűnt: az Európai Unió Bizottsága és a tagállamok is értékelik azt az erőfeszítést, amelyet a magyar kormány az államháztartási hiány csökkentéséért tett, hiszen a deficit már a múlt évben is kisebb lett a 2002-höz képest, és az idén is tovább mérséklődik. A közlemény hangsúlyozza, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés