Előfizetői tartalom

Idén sem várható áttörés a fúziós aktivitásban

Portfolio
A Thomson Financial felmérése alapján továbbra is a Goldman Sachs az éllovas az európai tranzakciókra vonatkozó M&A tanácsadók rangsorában. Az amerikai befektetési bank hihetetlenül magas, 42.4%-os piaci részesedéssel bír, holott az iparágat az első félévben jellemző 5,234 ügyletből mindössze 63 tranzakcióban vett részt. Összességében az idén sem várható áttörés az elmúlt két esztendő 1990-es évek elejét idéző intenitásához képest.

Az európai aktivitás továbbra is számottevően alulmarad az Egyesült Államokkal történő összehasonlításban. Az első öt hónap során 3.3%-kal kevesebb, összesen 3,200 fúiós és felvásárlási ügylet jellemezte kontinensünket, amelyek közül 36 haladta meg a bűvös 1 mrd dolláros nagyságrendet. A tranzakciók összértéke 23%-kal 255 mrd dollárra emelkedett a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés