Előfizetői tartalom

19.4%-os áremelkedés a mezőgazdasági termékeknél

Portfolio
A mezőgazdasági termékek termelői ára májusban 19.4%-kal volt magasabb mint az előző év azonos időszakában. A növénytermesztési és kertészeti termékek ára 28.4%-kal haladta meg a 2003 májusit, míg az állatok és állati termékek árszínvonala 8%-kal emelkedett. A növénytermesztési termékek áranövekedésében a gabonafélék közel 65%-os drágulása volt meghatározó.

A január-májusi átlagos áremelkedés 15.5%-os volt: a növénytermesztési és kertészeti termékek ára 30.4%-kal nőtt, az állatok és állati termékek ára pedig 0.6%-kal csökkent. A mezőgazdasági termeléshez felhasznált termékek és szolgáltatások ára idén január-májusban 13.2%-kal meghaladta az előző év hasonló időszakáét. A termelők jövedelmi helyzete 2.1%-kal javult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés