Előfizetői tartalom

Májusban csökkent a reálbér

Portfolio
Tovább lassult a bérnövekedés a nemzetgazdaságban a KSH legfrissebbb adatai szerint. A bruttó átlagbér májusban 6.7%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Az év első 5 hónapjában az átlagos növekedése 8.6% volt. A nettó bérek májusra 5.8%-kal, az első 5 hónapban 7.4%-kal nőttek. A reálbércsökkenés májusban 7.6%-os fogyasztói árindex mellett 1.7%-os volt.

Májusban a bruttó bérnövekedés a versenyszektorban 7.1%-ra lassult az áprilisi 9.7%-ról, míg a költségvetési szférában 5.4%-ról 6%-ra gyorsult. Az utóbbi területet havonként egyenletes, 6% körüli keresetnövekedés jellemezte, míg a vállalkozásoknál a májusi a 2004. évi legalacsonyabb ütemnövekedés volt (7.1%). Ennek magyarázata, hogy az előző években általában májusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés