Előfizetői tartalom

Autópiac: melyik márka a legnépszerűbb?

Portfolio
A 2. negyedévben már határozott élénkülést mutatott az új autó értékesítés Magyarországon, így féléves szinten már növekedést tudott mutatni a piac. Az első félévben 104,439 új autó kelt el, amely 2.7%-kal haladja meg a 2003. első félévi értéket. A bővülés megfelel az év eleji piaci várakozásoknak, akkor szakértők a piac stagnálását, mérsékelt növekedését jósolták. A piacon nem voltak jelentős átrendeződések.

A piac legnépszerűbb márkája továbbra is a Suzuki, bár a japán autógyár értékesítése jelentős mértékben visszaesett. A bázisidőszakban a kifutó Swift modell erőteljesen torzította a statisztikákat. A visszaesés ellenére a Suzuki 18,280 eladott autóval magasan vezet a 2. helyezett és szintén visszaeső Opellal szemben. A német cég csak 10,440 autót tudott eladni. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés