Előfizetői tartalom

Beige Book: folytatódó növekedés különösebb árfeszültségek nélkül

Portfolio
A FED legutóbbi felmérése (Beige Book) szerint tovább tartott a gazdaság növekedése júliusban és augusztusban az USA-ban, bár néhány kerületben a dinamika némileg mérséklődött. A lakosság kiadásainak növekedése valamivel alacsonyabb volt, mely a kiskereskedelmi forgalom alakulásában illetve az ingatlanpiacon is érződött. Emellett a feldolgozóipari bővülés széles bázison folytatódott. Az építőipari aktivitás alapvetően továbbra is élénk maradt, a nem lakóingatlanoknál folytatódott a stagnálás.

A fogyasztási hitelek növekedése valamivel laposabb lett, ugyanakkor néhány kerületben jelentősebben nőtt az igény. A foglalkoztatás szinte mindenhol nőtt, ugyanakkor egyes klerületekben bizonyos torzulások mutatkoznak a szektorok között. Bár a fizetések növekedési üteme továbbra is viszonylag visszafogott, az egyéb juttatások értéknövekedése számottevő. Ez a teljes bérköltségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés