Előfizetői tartalom

Éves mélyponton a termelői árindex

Portfolio
2004 augusztusában az ipari termelői árak színvonala 0.2%-kal emelkedett az előző hónaphoz képest - tette közzé a KSH. A belföldi értékesítések havi áremelkedése a júliusi ráta fele, 0.4% volt; a forintban mért exportértékesítések havi árai 0.1%-kal haladták meg a júliusit. A termelői árak 12 havi árnövekedési üteme tovább mérséklődött, 2.6%-os értékével ez az idei legalacsonyabb éves áremelkedés. A belföldi értékesítési árak éves növekedési rátája 9.0% volt, a forintban mért exportárak árszintje - 2.4%-kal csökkenve - továbbra sem érte el az egy évvel korábbit.

A belföldi értékesítések augusztusi áralakulását a tavaly augusztusi 1.5%-os havi árnövekedésnél és a 2003-as havi átlagnál (0.6%) is alacsonyabb, 0.4%-os növekedés jellemezte. A feldolgozóipari ágazatcsoportok árindexei 99.1-103.9 között szóródtak, átlagosan 0.5%-os árnövekedést eredményezve. A legmagasabb havi ráta a kőolaj-feldolgozás ágazatban alakult ki, a kőolaj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés