Előfizetői tartalom

Orex másodlagos privatizáció - Dorotheum a befutó

Portfolio
A részben dolgozói tulajdonban és részben közvetett állami tulajdonban lévő Orex tőkehiány miatt kénytelen volt külső tulajdonost bevonni. A korábban már megjelent híreknek megfelelően a társaságban - tőkeemeléssel - 75%-os tulajdont szerzet az osztrák Dorotheum, melynek elsődleges célja, hogy a tőkeinjekcióval a zálog és bizományi piacra is belépjen a 2.5 mrd Ft-os éves árbevétel mellett eddig veszteségesen üzemelő Orex.

Keddi írásunkban - egy teljesen más ügy kapcsán - boncolgattuk, hogy ténylegesen hatékonyan üzemeltethető-e dolgozói tulajdonban egy vállalat. Az Orex példája szintén azt mutatja, hogy az alkalmazottak, mint egy heterogén csoport a klasszikus tulajdonosi megközelítéssel szemben meglévő eltérő preferencia rendszerrel hosszú távon nem tudnak sikeres társasági működést fenntartani....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés