Előfizetői tartalom

Moody's: stabil magyar kilátások, nincs tervben leminősítés (2.)

Portfolio
A nagy nemzetközi hitelminősítő intézet egyik elemzője megerősítette, hogy Magyarország hitelbesorolása stabil, nem terveznek leminősítést. A szakértő elmondta, hogy gyors felminősítések várhatók azon új EU-tagországok esetében, amelyek a leghamarabb belépnek az ERM-II. árfolyamrendszerbe. A három nagyobb új EU-tagállam (Lengyelország, Csehország és Magyarország) esetében a közeljövőben nem valószínű, hogy felminősítésre kerülne sor - mondta el a Reutersnek adott interjújáben a Moody's illetékese Jonathan Schiffer. Magyarország hosszúlejáratú deviza adóssága a Moody's-nál "A1" minősítésű, stabil kilátással.

A szabályok szerint az euró bevezetéséhez legalább két évet el kell tölteni az euró előszobájának is nevezett árfolyamrendszerben, amely alatt az adott valutának (leértékelés nélkül) egy meghatározott sávközép árfolyam körül stabilitást kell mutatnia. Az elemző elmondta, hogy az új tagállamok közül Észtország, Litvánia és Szlovénia már júniusban belépett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés