Előfizetői tartalom

Nem változtatott kamatain sem az EKB, sem a BoE (2.)

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően nem nyúlt az irányadó, és immáron 17. hónapja változatlanul 2%-on álló rátájához az Európai Központi Bank a mai kamatmeghatározó ülésen. Változatlanul hagyta irányadó (visszavásárlási) rátáját a Bank of England is, melynek mértéke már a harmadik hónapja 4.75%-on áll. Mindkét döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

BoE: jeletős fordulat a megítélésben Az elmúlt hetekben jelentős megítélésbeli fordulat következett be az angol jegybank várható kamatpályájának alaklulása terén. Míg néhány héttel ezelőtt az elemzők arra számítottak, hogy az év végéig még egy 25 bázispontos kamatemelés következhet, addig a legutóbbi elemzői felmérések azt tükrözték, hogy a mai kamatdöntésnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés