Előfizetői tartalom

Hatszor nagyobbak az amerikai részvényalapok

Portfolio
Az egységes európai alappiac megteremtésének fontosságát hangsúlyozza az Európai Alapkezelők Szövetsége (FEFSI). Ahhoz, hogy az alapkezelők minél hatékonyabban fektessenek be, az alapok jegyeit minél szélesebb körben lehessen kínálni, egységes piacot kell teremteni. Lépések már történtek, de a piac továbbra is meglehetősen töredezett.

Európában mintegy 11,793 részvényalapot regisztráltak eddig, ezzel szemben az USA-ban mindössze 4,601 részvényalap működik. Ehhez kapcsolódóan az átlagos alapméret az USA-ban 6-szor nagyobb mint Európában. Az európai alapok számossága sokszor annak köszönhető, hogy a szabályozásbeli különbségek miatt azonos befektetési politikával több alapot is létre kell hozni. Ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés