Előfizetői tartalom

A hitelintézetek és a pénzügyi vállalkozások különadója (PWC)

Portfolio
Az Országgyűlés november 8-ai ülésén fogadta el a hitelintézetek és a pénzügyi vállalkozások különadójáról szóló T/11 622. számú törvényjavaslatot, amelynek alapján a pénzügyi intézmények nyereségét - a társasági adó mellett - 2005. január 1-től egy új, a tervek szerint csak ideiglenes adónem, a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások különadója terheli.

A különadó alanya lesz minden bank, szakosított hitelintézet és pénzügyi vállalkozás, valamint a szövetkezeti hitelintézetek egy része. Az adóalanyiság ugyanis nem terjed ki az egyes pénzés tőkepiaci tárgyú törvények módosításáról szóló 2002. évi LXIV. törvény rendelkezései szerint feltőkésítésre kötelezett szövetkezeti hitelintézetre, ha az adóévet megelőző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés