Előfizetői tartalom

Csökkenő tendenciát mutat a bankkártya csalások száma

Portfolio
A Europay International 2001. második negyedéves statisztikája azt mutatja, hogy mind a bankkártya csalások száma, mind pedig volumene továbbra is csökkenő tendenciát mutat Magyarországon. A magyarországi visszaélések radikális csökkenésében jelentős szerepet játszik a bankok, a bűnüldöző szervek, valamint a törvényhozás szoros együttműködése.

A bankok együttműködésének egyik kiváló példája az úgynevezett monitoring rendszer létrehozása. Ez azt jelenti, hogy a bankok figyelik a tranzakciókat, így gyakorlatilag azonnal képesek kiszűrni a megszokottól eltérő, gyanús pénzmozgást. Többek között ennek is köszönhető, hogy 1997-től három éven belül tizedére esett vissza a kibocsátói veszteség. A rendkívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés