Előfizetői tartalom

Novemberi bróker rangsor: Csökkenő koncentráció és forgalom, éles harc a 3. helyért (2)

Portfolio
Mind a megelõzõ havihoz, mind pedig az egy évvel korábbihoz képest csökkenõ forgalomról számolt be a BÉT szokásos havi forgalmi statisztikájában, mely a prompt piac adatait összegzi. A tavalyitól hajszállal elmaradó forgalmi adat mellett említésre érdemes mindenképpen az a tény, hogy jelentősen csökkent mind az első három, mind az első tíz brókercég koncentrációja is az elmúlt hónapban.

A BÉT prompt részvény forgalma novemberben 233.2 mrd Ft lett, ami 2.5%-kal múlja alul az egy évvel korábbit, az októberinél azonban már 20%-kal alacsonyabb érték. Ez mindenképpen elgondolkoztató fejlemény, különös tekintettel arra, hogy novemberben volt a cégek jelentési időszaka is, mely elméletileg pontosan ellenkező hatást - azaz forgalom élénkülést - kellett volna kiváltson.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés