Előfizetői tartalom

Folytatódhat-e a rally? Vízválasztó előtt az amerikai piac

Portfolio
Ezen a héten megindul a második negyedéves gyorsjelentés szezon Amerikában. Az idén bekövetkezett 8%-os Dow, illetve 22%-os Nasdaq emelkedést követően kulcskérdés lesz, hogy milyen eredmény potenciált tudnak felmutatni a vállalatok. A jelenlegi árfolyamszintek túl sok negatív meglepetésre nem adnak alapot, a rally folytatásához várakozásoknak megfelelő eredmény és kedvező második féléves előrejelzések szükségesek. A héten a Pepsi Co., a Yahoo! és a General Electric áll a nyilvánosság elé az április-júniusi teljesítményével.

2001 eleje óta az elemzők folyamatosan 6 hónappal későbbre várták a vállalati profitok, az amerikai gazdaság élénkülését. Minden gyorsjelentés szezont követően a hat hónapos várakozás kitolódott. A forduló pontot az idei első negyedéves eredmények hozták, melyeket követően az élénkülés kezdetére vonatkozó előrejelzések már nem tolódtak tovább - véli a piaci konszenzusokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés