Előfizetői tartalom

Nyögvenyelősen tudnak talpon maradni az alapok

Portfolio
Az egyik nagy amerikai bank elemzése szerint az ázsiai fedezeti alapok szenvedhetik meg a legjobban a válságot, hiszen a felmérés alapján gyakorlatilag minden második válaszadó nem újítaná meg a befektetését, ha az alapok kezelője további szigorításokat vezetne be a tőkekivonások terén. Ez azt jelenti, hogy kettős szorításban vannak az alapok, hiszen a tőkekivonások és súlyos veszteségek miatt a rövid távú életben maradást a tőkekivonások korlátozásával lehet csak biztosítani, azonban ha ezt megteszik az alapok, akkor a hosszabb távú fennmaradásuk kerülhet veszélybe.

Az ázsiai befektetők - akiket a fedezeti alap veszteségek sokkal súlyosabban érintettek - a jövőben kevésbé kívánják megújítani a befektetésüket, mint például az amerikai vagy európai társaik - írja a Wall Street Journal a New York Mellon Bank elemzése alapján. A globális fedezeti alapszektorban kezelt vagyonban pedig fokozatosan csökkenni fog az ázsiai régió szerepe,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés