Előfizetői tartalom

Terjed a stresszteszt láz, már a mi ajtónkon kopogtat

Portfolio
Az Európai Unió is stresszteszt alá veszi a bankrendszerét, hogy kiderítse, mennyire képesek alkalmazkodni a szereplők a gazdasági válság új körülményeihez, és felmérje, elégséges tőkével rendelkeznek-e a pénzintézetek - értesült a Reuters különböző EU-s forrásokból. A tervek szerint szeptemberre derülne ki, mennyire ellenálló a tagállamok bankrendszere.

A stressztesztet nem egy európai központi hatóság, hanem az egyes tagállamok nemzeti felügyeletei fogják végrehajtani, mégpedig az európai bankfelügyeleteket tömörítő CEBS iránymutatásának megfelelően. Az európai stresszteszt sokban különbözne az amerikaitól, például nem válogatnák ki, melyek azok a bankok, amelyek pótlólagos tőkére szorulnak. Máris vannak kritikusok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés